Het e-woord…

donderdag 25 mei
Vorige week kreeg ik een emailtje, wat me aan het denken zette. En waardoor ik het zeker wist. Daar ga ik mijn speech over houden. pink

Shespot viert haar verjaardag. Al vijf jaar lang bewijst Shespot, dat het mogelijk is om erotiek op een mooie, sensuele, gevoelige, warme manier vorm te geven op internet. Vijf jaar lang kwaliteit, vijf jaar lang balancerend op het randje zonder af te glijden naar platvloersheid. In vijf jaar uitgegroeid tot een drukbezochte website met wel meer dan 10.000 bezoekers per dag. Met behoud van haar unieke karakter. En dat mag gevierd worden.

En als je jarig bent dan mag je trakteren. Zo was dat vroeger al op de lagere school. Met een feestelijk gevoel vertrok je met een trommeltje met snoep, om in de klas iedereen te trakteren.

We wilden geld geven aan het goede doel. Dus was er intern beraad. Het moest een doel zijn, dat goed aansloot bij Shespot. De keuze was: voorkoming van vrouwenhandel en gedwongen prostitutie, voorkomen van huiselijk geweld, Blijf van mijn Lijf huizen en de bestrijding van borstkanker. Deze laatste is het geworden. Ik heb Pink Ribbon, de organisatie die juist veel promotie maakt om borstkanker te bestrijden, benaderd met het voorstel om hun te sponsoren.
En hier is het antwoord:

16 mei 2006
Dag,
Ik heb uw aanbod en uw site bekeken. Helaas moet ik u mededelen, dat de Stichting Pink Ribbon zich niet kan verbinden aan een site die erotisch getint is. Hoewel we het een aardig geste vinden, zijn we zijn dus genoodzaakt uw aanbod om de stichting Pink Ribbon te steunen, af te wijzen.
Vriendelijke groet,
Anne Lagarde
Directeur

Is erotiek nog steeds niet toegestaan? Slaan de deuren nog steeds dicht als je het woord erotiek in de mond neemt? Wat is er toch met het e-woord?
Hebben we nog steeds last van ons Calvinistische verleden?
Zijn het de “normen en waarden” van Balkende, die ons parten spelen?
Of is het juist de ontwikkeling van de laatste tijd, waarin de wereld steeds meer platgegooid wordt met sex, in de vorm van platte porno, die alleen bedoeld is om zo snel mogelijk lust bij heren op te wekken, met maar een doel: dat ze de portemonnee trekken, die afkeer doet ontstaan en ook ons treft?
Wie het weet mag het zeggen.

Dit bericht is geplaatst in Weeklog Volkskrant 2006 met de tags , , . Bookmark de permalink.

1 Reactie naar Het e-woord…

  1. Miriam RP schreef:

    Avatar van Miriam RP
    Wat een interessante weblog.
    Ik zal het zeker nogmaals bezoeken.

Reacties zijn gesloten.