Nu effe niet…

dinsdag 23 mei
Nog dertig uur te gaan. Morgenmiddag om vier uur zullen de eerste gasten binnen stappen. Vanaf die tijd moet alles op rolletjes lopen en moet het een feestelijke bijeenkomst worden waar we met z’n allen de presentatie van het derde Shespot-boekje en het eerste Lustrum van Shespot gaan vieren. En dat moet goed lopen en gezellig worden.
Maar er moet nog een heleboel gedaan worden. Dus please… Ik heb een belangrijk verzoek aan iedereen. Asjeblieft, ga niet met bommen gooien, begin geen oorlog, laat Verdonk geen gekke dingen zeggen, laat de beurs rustig blijven. Laat iedereen, die van plan was vandaag of morgen het nieuws te gaan halen met een politieke actie of met een brute aanval zich even inhouden. Want ik ben voor de buitenwereld even niet aanwezig. Ik kan even niet opletten of het nieuws volgen. Ik moet me helemaal concentreren op morgen.

plak-rommelOm half tien staat Pauline voor mijn deur. Zij helpt me met de organisatie, dat is haar specialiteit. We maken een lijstje, we bellen nog de mensen die gaan optreden. We racen naar de locatie om ook daar nog de laatste afspraken te maken. Weer thuis gekomen zetten we een productielijntje op, van inpakken en plakken. De printer sputtert tegen. Zul je altijd zien. Met vereende kracht komen er toch nette stikkervellen uit. “Dit is het echte kleine ondernemerschap” zegt Pauline monter. “Ja, ik ken het al vijf jaar” is mijn reactie. Het ene moment bel je nog met een bekende Nederlander, het andere moment ben je tientallen stikkers aan het plakken. Het volgende moment moet je even controleren of de gesprekken op het Shespot-forum wel allemaal netjes en met respect verlopen. En waar blijft dat mailtje, dat me al twee uur geleden beloofd was, en dat ik nu echt nodig heb?
Ik heb de weblogs van mijn voorgangster gelezen: Heleen van Royen en Maroesja Perizonius. Ook zij hadden een boekpresentatie. Maar er is een groot verschil. Zij waren de hoofdpersoon, de eregast. Misschien mag ik dat ook ooit nog eens meemaken. Maar nu effe niet.
Dus sorry, ik moet even nog wat anders gaan doen. Anders loopt het morgen in de soep, en dat zou toch niemand willen, of wel soms?  Hoezo gespannen of zenuwachtig?

Dit bericht is geplaatst in Weeklog Volkskrant 2006 met de tags , . Bookmark de permalink.

1 Reactie naar Nu effe niet…

  1. karel christiaanse schreef:

    Avatar van karel christiaanse
    Ik zou graag een persoonlijke e-mail naar Liesbet willen sturen. Zou ik haar e-mailadres kunnen krijgen? Groet
    Karel

Reacties zijn gesloten.