Shespot gevoel

Zaterdagavond 20 mei
Vanavond is er weer een IRL-meeting van een aantal Shespotters, vol overgave georganiseerd door Shazia en empeejeetje. De meiden zijn er al weken, zo niet maanden mee bezig. De datum is eind maart vastgesteld. Onder de naam van “meeting-feestcommissie” is er een topic geopend op het Shespot- forum waar iedereen op kan reageren en zich kan aanmelden om mee te doen. Er zijn cadeautjes bedacht en er is zelfs een prijsvraag uitgeschreven. De aanmeldingen stromen binnen. Eerst is er een gezamenlijk eten, en daarna een kroeg waar zowel gepraat als gedanst kan worden. Want het Shespot-volkje mag graag de beentjes van de vloer lichten. Niet allemaal, dus er moet altijd iets zijn voor elk wat wils.
IRL-meeting-ShespotAls ik om halftien de kroeg in stap zijn er al zeker 20 Shespotters, gearriveerd uit het restaurant. Elke keer als de deur opengaat is het de vraag wie er binnenkomt: een gewone kroeggast of een Shespotter. Het ene voorstelrondje volgt na het andere. Ongeveer vijf mensen ken ik van gezicht, met naam en nickname. Een veel groter aantal ken ik alleen van nickname, doordat ik het Shespot-forum modereer. En dan zijn er natuurlijk de mensen van de chatbox. Ik vind het wel grappig om me ook met mijn nickname voor te stellen. “Hoi ik ben Katja”. De reactie is soms hartverwarmend. “O, ben jij DE Katja?” Verrassing is in de ogen te lezen en dat geeft me weer een warm gevoel.

Na een uur zijn er 30 tot 40 Shespotters die zich vrolijk mengen tussen het andere publiek, maar toch altijd herkenbaar door de zeer geanimeerde manier, waarmee ze met elkaar aan het praten zijn. Ze stralen verbondenheid uit, herkenning en energie. Sommigen kunnen het niet nalaten elkaar innig te omhelzen. Hier is vast meer aan de hand ;-).

De uitnodigingskaarten voor woensdag branden in mijn tasje. Want woensdag is de grote dag. Dan organiseer ik een feestelijke presentatie van het derde Shespot-boekje en tevens het lustrum van Shespot. Ik heb iedereen van deze groep wel een pm-etje (private message) gestuurd via het forum, maar misschien zijn er nog mensen die dit niet gelezen hebben. “Kom je woensdag ook?” Gelijk enthousiaste reacties. En degenen die niet kunnen azen op een manier om alsnog te kunnen. Shespot heeft inmiddels een trouwe aanhang.

Ik schuif bij Glu aan het tafeltje: “Shespot blijft topkwaliteit op het gebied van erotiek,” zegt hij uit de grond van zijn hart. Dankbaar hoor ik hem aan. Wie ben ik, om dat te bestrijden. Dit was mijn bedoeling en mijn opzet vijf jaar geleden. Kan alleen maar heel blij zijn, dat het ook zo overkomt. Knipoog memoreert weer de cursus voor vrouwen, die ik ooit in 2002 heb georganiseerd. Het is jammer dat deze geen vervolg heeft gekregen bij gebrek aan een goede cursusleidster. Er is zeker behoefte aan.

Met Glu neem ik kort alle voorgaande IRL-meetings door en we doen tevens een poging om het aantal langdurige relaties in te schatten, die ontstaan zijn dankzij Shespot. Een jong vrouw, met een bloemrijke nickname stormt op me af. Ik ken haar niet. Ze straalt vol levenslust en begroet diverse Shespotters met een dikke zoen en een warme omhelzing. Ze vertrouwt me toe dat ze Shespot kort geleden pas ontdekt heeft. De muziek staat ondertussen loeihard. Ze gilt in mijn oor. “Ik ben zo blij dat ik Shespot ontdekt heb. Hier voel ik me thuis, hier krijg ik herkenning. Sinds Shespot weet ik dat ik niet gek ben.” Het aantal decibellen is te hoog om door te vragen, maar ik vermoed wat ze bedoelt. En ik merk dat ze zich als een vis in het water voelt.

Het is een bont gezelschap bij elkaar. Iedereen is op zijn of haar manier uniek en eigen. Stuk voor stuk pracht mensen. Met een goed gevoel stap ik de deur uit, in de volle overtuiging, dat het weer een zeergeslaagde avond zal worden.

Dit bericht is geplaatst in Over Shespot, Weeklog Volkskrant 2006 met de tags , . Bookmark de permalink.