Zeven jaar hartverwarmende lente

Paasweekend en het sneeuwt. Als je naar buiten kijkt krijg je nog weinig lente gevoel. De wind is snijdend koud en als pech hebt wordt je ook nog getrakteerd op natte sneeuwvlokken in je gezicht. Eergisteren was het de dag van de lente. En ook toen sneeuwde het. Het gaf me een déjà vu gevoel. Zeven jaar gelden ging Shespot.nl op 21 maart online en ook toen sneeuwde het. Ik mailde aan een groep vrouwen de volgende tekst:

Tis vandaag lente zeggen ze…., maar de sneeuwvlokken dwarrelen voor mijn raam en buiten is de wereld wit. Binnen snort de kachel. Tijd voor warmte.
Ik wilde jullie een nieuwe site aankondigen, een project dat ik samen met een
aantal vrouwen gemaakt heb en dat vandaag in de lucht is:
Shespot, een erotische ontdekkingstocht vol fantasie en verbeelding
http://www.shespot.nl
Dus ga alleen kijken als je in de mood bent voor erotiek.

verjaardag_shespotAl maanden lang stond een oproep op het forum voor een nieuwe Shespot-meeting. Enthousiaste reacties gaven aan dat iedereen er zin in had. En op zaterdag 22 maart was het zover. In het hartje van Amsterdam had Savanne een plekje gevonden, waar het warm was en waar muziek gedraaid kon worden, om te gaan swingen. Toen ik binnen kwam waren er ongeveer 20 Shespotters. Viv en Isa vertelde enthousiast over hun hotelletje in de PC-hoofdstraat. Ze hadden elkaar leren kennen via She en zijn nu vriendinnen voor het leven. Iedereen stond geanimeerd te praten. Steeds meer mensen druppelde binnen. Leuk om nu eindelijk gezichten bij nicks te leren kennen.

Ik wilde de laatste tram halen, om weer huis waards te keren, toen er onrust ontstond. Nee, ik mocht nog niet weg. Er was een verrassing. Een lichte panier overviel me. Ik moest kiezen tussen de laatste tram of de gezelligheid. En ik kon ze toch niet in de steek laten?
Ineens was daar de taart met zeven kaarsjes en stond iedereen lang zal ze leven te zingen. Shespot 7 jaar, hiep hiep hoera. Ik mocht de kaarsjes uitblazen en ik kreeg een stapeltje kaartjes. Ik was totaal overrompeld en stond een beetje met mijn mond vol tanden en dacht ook nog aan de laatste tram.

Later, toen ik in de tram zat kon ik de kaartjes rustig bekijken en lezen. Warme woorden:
“Lieve Katja, je hebt mij enorm veel energie gegeven, in de vorm van een website, die mijn leven heeft veranderd. Integer, hartverwarmend, open, direct en eerlijk! Shespot!”
“She heeft mij in contact gebracht met heel veel fijne mensen.”
“Bijzonder is de plek, mooier nog de mensen, die er verblijven, dank je wel.”

Waarom moest ik zo nodig die laatste tram halen? Waarom was ik niet gebleven? En waarom heb ik niet even het woord genomen en waarom heb ik niet iedereen bedankt? Het zijn al die lieve en bijzondere mensen, die Shespot zo bijzonder maken en dat mogen ze best weten.
Dus bij deze: iedereen bedankt, die Shespot een warm hart toedraagt en die een bijdrage levert aan dat hele bijzondere gevoel, die thuishaven.
En Savanne en Florian, bedankt voor de organisatie van deze Shespot-meeting.

Dit bericht is geplaatst in Over Shespot met de tags , . Bookmark de permalink.

4 reacties op Zeven jaar hartverwarmende lente

 1. Barbara schreef:

  Avatar van Barbara
  Het was een bijzondere avond…
  en ik ben een gelukkig mens,
  dat ik aan de reis ben begonnen die ik "onderweg naar mezelf" noem samen met Shespot..

 2. Misty schreef:

  Avatar van Misty
  de laatste tram moest je halen om thuis te komen ~*
  nee ik was niet op de meeting, maar ben al jaren vaste bewoner van shespot

  enne bedankt ! voor al die ruimte die je me geeft 🙂

 3. savanne schreef:

  Avatar van savanne
  Even een kleine correctie de organisatie lag niet alleen in mijn handen en daarom wil ik Florian ook even noemen, zonder hem was het bv erg stil geweest gisteravond…

 4. Liesbet schreef:

  Avatar van Liesbet
  @Savanne: je hebt helemaal gelijk. Zal het corrigeren. En dank aan Florian voorhet organiseren van de muziek.

Reacties zijn gesloten.